Сурови веган бонбони с банан

Сурови веган бонбони с банан

Случва ли Ви се да изпитвате на моменти огромна нужда от нещо сладко, което обикновено трябва да е: многоо вкусно и шоколадово?

Веган шоколадовите бонбони са идеални за тези моменти, но освен че с тях ще задоволите желанието си за сладко, може да ги хапвате с чиста съвест. А най-хубавото – ще знаете точно какво съдържат, за разлика от повечето пакетирани десерти в хранителните вериги.

Едно от най-големите предимства на суровите бонбони, освен че са супер вкусни, е че се правят изключително бързо и няма какво да се обърка!

Необходими продукти:

  • 60 гр фъстъчено масло
  • 50 гр банан
  • 30 гр какао
  • 10 броя фурми
  • 80 гр орехи (50гр за сместа и 30 гр за овалване)

Начин на приготвяне:

В чопър или кухненски робот пасирайте бананите. Към тях добавете фурмите и орехите (50 гр), а след това фъстъченото масло и какаото. Пасирайте, докато получите хомогенна и леко лепкава смес. Оформете бонбони – аз направих 13 бонбона по 20 гр. Сложете ги за малко да стегнат в хладилник.

Счукайте 30-те грама орехи на ситно и оваляйте готовите веган бонбони с тях.

Суров веган шоколадов бонбон с банан и орехи отвътре

Ако нямате чопър, намачкайте банана и фурмите с вилица и счукайте/нарежете орехите. После смесете всички съставки и разбъркайте добре с вилица. Дори и да има парченца фурми и орехи ще се получат супер вкусни и здравословни бонбони!

От рецептата се получават 13 бонбона с хранителни стойности на 1 брой:

  • 101 калории
  • 9,6 гр въглехидрати
  • 6,5 гр мазнини
  • 2,4 гр белтъчини

Автор: Катрин Моллова