Случва ли Ви се да изпитвате на моменти огромна нужда от нещо сладко, което обикновено трябва да е: многоо вкусно и шоколадово?
Веган шоколадовите бонбони са идеални за тези моменти, но освен че с тях ще задоволите желанието си за сладко, може да ги хапвате с чиста съвест. А най-хубавото – ще знаете точно какво съдържат, за разлика от повечето пакетирани десерти в хранителните вериги.
Едно от най-големите предимства на суровите бонбони, освен че са супер вкусни, е че се правят изключително бързо и няма какво да се обърка!
Необходими продукти:
- 60 гр фъстъчено масло
- 50 гр банан
- 30 гр какао
- 10 броя фурми
- 80 гр орехи (50гр за сместа и 30 гр за овалване)
Начин на приготвяне:
В чопър или кухненски робот пасирайте бананите. Към тях добавете фурмите и орехите (50 гр), а след това фъстъченото масло и какаото. Пасирайте, докато получите хомогенна и леко лепкава смес. Оформете бонбони – аз направих 13 бонбона по 20 гр. Сложете ги за малко да стегнат в хладилник.
Счукайте 30-те грама орехи на ситно и оваляйте готовите веган бонбони с тях.
Ако нямате чопър, намачкайте банана и фурмите с вилица и счукайте/нарежете орехите. После смесете всички съставки и разбъркайте добре с вилица. Дори и да има парченца фурми и орехи ще се получат супер вкусни и здравословни бонбони!
От рецептата се получават 13 бонбона с хранителни стойности на 1 брой:
- 101 калории
- 9,6 гр въглехидрати
- 6,5 гр мазнини
- 2,4 гр белтъчини
Автор: Катрин Моллова